Get Adobe Flash player

Vinařství Šlancar

Vítejte na stránkách www.vinoslancar.cz

Společnost,zaměření,specializace,charakteristika

Vinařství Šlancar,s.r.o. vzniklo odštěpením od společnosti Zeči,spol s.r.o. zápisem do obchodního rejstříku dne 27.6.2007. Prakticky pokračujeme v pěstování révy vinné v katastrálním území Boleradice a Horní Bojanovice. Společnost je zaměřena na produkci vinných hroznů určených jednak na prodej smluvním odběratelům a taktéž pro vlastní výrobu vína. Dále v předmětu činností máme ubytování a hostinskou činnost. K ubytovaní slouží jednak turistická ubytova „Hrad” v sídle firmy č.p.438 čtyřlůžkové pokoje,WC,sprchy společné.Tato ubytovna je využívána pro pracovníky různých firem,kapacita 40 lůžek. V areálu vinných sklepů vlastníme vinný sklep s možností ochutnávky vín,na objednávku řízená degustace,jídlá teplá,studená-viz nabídka. Součastí vinařské nabídky v areálu vinných sklepů „Tihelna” je i ubytování přímo nad sklepem.Čtyřlůžkové pokoje s možností přistýlky s vlastním sociálním zařízením. Celkově ubytujeme až 25 osob v pěti pokojích.

Vinice

Celkem má naše společnost registrováno 56 ha vinic. Z toho v Boleradicích 13,5 ha a Horních Bojanovicích 42,5 ha.Vinice patří do Velkopavlovické podoblasti. Réva je pěstována v nadmořské výšce až 350m,ve zvlněném a značně členitém terénu.

Zastoupené odrůdy

 

Odrůdy pro výrobu bílých vín: 37,0 ha tj 66%

1.Muller Thurgau 12,5ha

2.Neuburg 9,1ha

3.Vellínské zelené 4,3ha

4.Sauvignon 3,5ha

5.Rulandské bílé 2,1ha

6.Rulandské šedé 1,5ha

7.Sylvánské zelené 1,5ha

8.Ryzlink vlašský 1,4ha

9.Muškát moravský 1,0ha

10.Kerner 0,1ha

 

Odrůdy pro výrobu červených vín: 19,0ha tj 34%

1.Frankovka 8,0ha

2.Zweigeltrebe 7,6ha

3.Rulandské modré 2,0ha

4.Svatovavřinecké 1,4ha

 Víno

Víno vyrábíme výhradně z hroznů,které pocházejí z našich vinic,tyto jsou obdělávány v režimu integrované produkce. To jest šetrné zacházení,s omezenými možnostmi v ochraně,agrotechnice. Řízená limitovaná ochrana proti škůdcům a chorobám révy.Cílem integrované produkce je dosahování optimálních výnosů vysoce kvalitních hroznů a produkce špičkových vín cestou,která nezatěžuje životní prostředí. Vína vyrobená u nás,konzumovaná střídmě,jsou bezpečná pro zdraví konzumentů.